UEFA EURO 2020

UEFA x Argus

Klantvraag

De UEFA heeft Argus Production een belangrijke rol gegeven bij het leveren van uitzenddiensten voor een deel van de Host Broadcast (HB) van het UEFA EURO 2020. 
UEFA selecteerde Danny Melger als TV-wedstrijd regisseur voor alle UEFA EURO 2020 wedstrijden die in Amsterdam plaatsvonden. Tijdens deze vier wedstrijden leidde Melger een zorgvuldig samengesteld productieteam dat werd geleverd door Argus Productions.
Naast de live-uitzendingen van de Amsterdamse wedstrijden, werd Argus Productions ook gecontacteerd om de teams te leveren voor de Clip Channels en de Match Highlight-feeds voor UEFA’s wereldwijde uitzendpartners, gecreëerd vanuit het International Broadcast Centre (IBC) in Haarlemmermeer.

 

Services

\ EVS Operator
\ EVS Producers
\ Screen Producers
\ Studio EVS Operator
 \ Replays

Aanpak

De IBC-teams werden geselecteerd en voorbereid op basis van de vooraanstaande Clips Channels-ervaring van Argus. De op dat moment geldende continentale covid19 beperkingen maakte de voorbereidingen voor het live wedstrijd productieteam een uitdaging. Na nauw overleg met de UEFA en de LOS (lokale organisatiestructuur) slaagde Argus er in een eersteklas productieteam te leveren dat volledig werkte in overeenstemming met de lokale beperkingen en gestelde eisen.

 

Resultaat

Alle live wedstrijden van UEFA EURO 2020 in Amsterdam werden geregistreerd door 44 camera’s, het kernteam bestond daarbij uit meer dan 50 medewerkers. Het was voor het eerst sinds 2004 dat er een Nederlands productieteam op een UEFA EURO werkzaam was. In de woorden van de door UEFA aangestelde wedstrijd regisseur Danny Melger: “Het is een geweldige eer om bij zo’n groot evenement aanwezig te zijn. Ik ben blij dat Argus Productions hier mijn dreamteam voor heeft kunnen leveren. Het was een onvergetelijke klus en een geweldig project!”

Op het IBC rouleerde de verschillende Clip Channels en Match Highlights-teams van Argus tussen de wedstrijden en leverden deze feeds voor alle 51 wedstrijden van het toernooi. Ze selecteerden de meest aansprekende hoeken en redactionele content van de 44 wedstrijdcamera’s op alle locaties als aanvulling op de live wedstrijdbeelden die beschikbaar waren voor alle UEFA uitzendpartners.

Het laatste woord over het resultaat is aan de kijkers van de UEFA EURO 2020. We hopen bij Argus Productions allemaal dat jullie er van begin tot eind van genoten hebben!

Projecten

Een greep uit ons werk waar we trots op zijn!

Contact opnemen?

Wil je met ons samenwerken of heb je een vraag? Stel ‘m persoonlijk op ons kantoor, stuur een mailtje of pak de telefoon. We staan voor je klaar, hopelijk tot snel!
Heb je zin om bij ons te werken, kijk dan even hier.
En volg onze updates op Linkedin, Facebook of Instagram!