Wat doe je tijdens de uitzending?

Tijdens de uitzending werk je met V-Mix (zie voorbeeld), in deze software zet je je gemaakte content en hierin staan ook heel veel schermen die eerder gemaakt zijn. Het bedienen is simpel. Je klikt de input aan die je nodig hebt en vervolgens druk je op fade (op de streamdeck). 

In tegenstelling tot veel andere programma’s zijn we hier helemaal zelf verantwoordelijk voor het wisselen van de schermen, je hoeft dus niet te wachten op cues vanuit de regie. Zorg dus dat je het gesprek aan tafel goed volgt, de onderwerpen passeren de revue in wisselend/rap tempo. (na de voorbereiding kan je draaiboek wel weg ;)). 

Ondanks dat we zelf moeten wisselen en het liefst zo snel mogelijk, probeer zelf wel een goed moment te vinden. Dus bijvoorbeeld niet in totaal shots of vlak voor een instart. Op camera 1 (Wilfred Genee), camera 2 (Johan Derksen), camera 5 (2 shot Gijp en Gast) en camera 7 (bargast) zit je eigenlijk altijd goed. Hoor je dat er naar een instart gepraat wordt, wacht dan ook heel even met wisselen. Tip: zorg dat je weet wat voor shots de camera’s maken. 

Voorbeeld v-mix 

Linksboven: Preview

Midden: Transities naar program

Rechtsboven: Program

Onderin: hier zet je al je content in (drag en drop).