Playlist

rechts van je PRV afkijk heb je een Playlist overview. Hier kan je precies zijn welke playlist je geselecteerd hebt, welke clips erin staan en hoeveel clips erin staan. Je kan eenvoudig clips aan een playlist toevoegen door een clip te selecteren en vervolgens op enter te drukken. Dan wordt de clip achteraan je playlist toegevoegd. Ook is er net als bij EVS een insert functie waarbij je halverwege je playlist ook nieuwe clips kan toevoegen. Deze zit naast je slomo pookje en kan je met de shift knop activeren om een clip ergens in de playlist toe te voegen. Bij de insert functie zet hij de clip altijd achter de clip waar jij op dat moment in de playlist staat. 

Wat belangrijk is om te weten is dat als je aan je playlist gaat werken, als je bijvoorbeeld een eindclip moet maken, dat je alleen je playlist in je PRV kan bewerken. Als je je playlist in je PGM zet kan je hem enkel uitspelen. Ook als je je playlist voorcued met de playlist knop naast het slomo pookje komt de playlist alleen in de preview voor te staan. Zorg ervoor dat je hem zelf met de take knop bij je PGM zet zodat regie je kan schakelen. Als je shift speed knop indrukt kom je op in een apart menu om snelheid, audio crosses en video crossen toe te voegen. Je kan er ook op een andere manier in dat menu komen door op een clip in je playlist te selecteren en dan op edit te drukken. 

Verder is het ook nog mogelijk om een AUX clip toe te voegen aan je playlist. Stel je moet een clipje op muziek monteren. Er staat rechts naast je playlist overview een knop met set AUX clip als je deze indrukt kan je vervolgens een clipje kiezen, een muziekje bijvoorbeeld. Je klikt op de het clipje dat je als AUX in je playlist wilt hebben en dan je het clipnummer ook boven bij de playlist overview van je playlist staan.