Filler

Misschien wel het leukste om te maken: Eindclip op muziek. Voorheen werd het bij iedere wedstrijd gemaakt, maar tegenwoordig hoeft het alleen nog bij de PAF-wedstrijden (PSV, Ajax en Feyenoord). In een eindclip zitten allemaal mooie shots die kort achter elkaar gesneden zijn en daarmee het verhaal van de dag vertellen. Passje van camera 2, versneden met de schijnbeweging op camera 3, het inschieten van camera 5 en vervolgens weer het juichen van camera 3. Niks is te gek in een eindclip en het is helemaal jouw product! 

Er is dan ook niet een eenduidig antwoord op de vraag wat goed of fout is bij een eindclip. De algemene tendens is wel dat het korte shots moeten zijn van niet meer dan 2 à 3 seconden die snel achter elkaar gemonteerd zijn. Een filler is compleet als het gehele verhaal van de wedstrijd verteld wordt. Dit is echter het geval bij voetbal. Bij sommige andere sporten, zoals schaatsen, kan de focus juist veel meer liggen op esthetiek of sfeer en minder op het verhaal van de dag. Nogmaals: Het is jouw clip, dus de keuze ligt ook volledig bij jou! 

Bij een filler zit altijd een muziekje. Om deze onder je playlist te leggen, moet je het selecteren als een AUX-clip. Dit doet je als volgt:

  1. selecteer de juiste playlist
  2. ga vervolgens naar het clipje van het muziekje
  3. druk vervolgens op  MENU en daarna op AUX CLIP
  4. Als het goed is zit er nu onder je playlist een muziekje

LET OP!!! Zorg dat je de audiocrossjes uit hebt staan. Als je dit niet doet dan snoept hij secondes van de AUX CLIP af en is je muziekje opeens 45 seconden in plaats van 1 minuut.