Playlists

De tiende bank van elke pagina is gereserveerd voor playlists. Je komt hier door op SHIFT F0 te drukken. Als je nu op een F-knop drukt, open je een playlist. In een playlist kan je je gemaakte clipjes zetten om daar vervolgens mee te gaan monteren. 

Op je schermpje zie je altijd op welke pagina en bank je zit, maar ook welke playlist er geselecteerd is. 

Als je een playlist geopend hebt, kan je daarna een clipje selecteren. Als je dan rechtsboven op ENTER drukt, komt je clipje in de playlist terecht. Nadat je alle benodigde clipjes hebt toegevoegd aan je playlist, kan je gaan beginnen met monteren. Om je playlist te zien, druk je op PLST. Vervolgens kun je met de ronde knop door je playlist heen spoelen. Je kan ook clip voor clip door je playlist spoelen. Daarvoor druk je op BROWSE en dan zie je je clipjes 1 voor 1. Dit kan handig zijn bij lange clipjes in je playlist of bij playlists met heel veel clipjes erin.

Ook in je playlist kan je nog de IN- en UIT-punten veranderen. Dan verander je niets aan de clip zelf, maar wel in je playlist. Wil je het begin of einde van je clipje corrigeren, dan kan dat met CLEAR + IN of UIT. Vervolgens kan je met IN en UIT een nieuw punt kiezen. 

Met CLEAR kan je ook een clipje in z’n geheel verwijderen: druk dan eerst op CLEAR en dan op de F-knop waar de clip op staat. Een hele bank in één keer verwijderen kan ook: druk dan op CLEAR en daarna op SHIFT en het F-nummer van de bank.

Een clipje krijg je dus met ENTER in de playlist. Dan komt het clipje achter het clipje dat je geselecteerd hebt. Je kan het clipje er ook vóór zetten, door op SHIFT + INSERT te drukken.

Om uit je clipje of playlist te gaan en je opnamebronnen weer te zien, druk je op de rode knop met RECORD erop.